BNS NOB A-3 Stage Accompany S8520

BNS NOB A-3

De A-3 is de grotere variant van de A-4 en maakte gebruik van een ribbontweeter. Oftewel genoemd de SA 8520. De tweeter gebruikt in de A-3 is door ir. Joris Nieuwendijk ontworpen. Het ontwerp van deze ribbontweeter is zeer beperkt door Philips geproduceerd en later doorgegeven aan firma Stage Accompany. Die hebben het ontwerp op hun eigen manier in productie genomen. Op de ribbontweeter werd een akoestisch foam toegepast voor betere spreiding van het geluid. De woofer is edoor David Acoustics speciaal gemaakte Davis 20KLV8 van 8′ (inch).

Deze maakt ook gebruik van twee interne versterkers die beide 50W maximaal aan vermogen leveren. In de A-3 levert de low-pass versterker een continu vermogen van 35W. De high-pass versterker levert een continu vermogen van 20W. Deze bandtweeter heeft een kap die zorgt voor geluidsverspreiding. Ook in dit geval zijn beide versterkers voorzien van een overcurrent berscherming, oververhitting bescherming en een bescherming tegen kortsluiting.

De BNS A-3+ is in het eerste geval gemaakt voor de eindregie kamers van NOB-radio en hebben daar ook hun dienst gedaan in de aflopen jaren.


Bestanden downloaden zie PDF files.

BNS Luidsprekers Samenwerking NOS En BNS BNS Luidsprekers
PDF – 3,4 MB 72 downloads
Bns Professional A 3 A 4 Sub A 4 19 Monitor Speakers
PDF – 1,3 MB 82 downloads

Ontwikkelde monitoren voor BNS (dat failliet ging, overigens). Quote. (...) Tom Magchielse van het NOB twee eigen modellen monitors ontwikkelen .

SA 8520